Férfigondok – túl a prosztatán

A prosztata, régebbi magyar nevén a dülmirigy a férfiak egyik belső nemi szerve a húgyhólyag alatt, annak kivezető nyílásánál helyezkedik el.

Sportos élet 50 felett

Sokévnyi tétlenség után nehezen veszi rá magát az ember a rendszeres testmozgásra, azonban önmagában véve az életkor nem lehet akadálya az egészségesebb, aktívabb életmódnak.

Egészséges étkezéssel a prosztatáért

Az egészséges, változatos étrendet testünk hamar meghálálja, de arra csak kevesen gondolnak, hogy a prosztata is megköszöni a helyes táplálkozást.

Így hozhat ki magából többet 45 felett

45 éves kor felett az ember szervezete már másként reagálhat a szellemi és a testi igénybevételre.

Hozzájárul-e az életmód az alsó húgyúti rendszer és a prosztata megfelelő működésének fenntartásához?

A lakosság körében végzett széles körű felmérések igazolják, hogy a prosztata nem megfelelő működésének kockázata magasabb azoknál, akik magas kalóriatartalmú, fehérjében és többszörösen telítetlen zsírsavban gazdag étrendet fogyasztanak. Az összefüggés azonban fordított gyümölcs és zöldség fogyasztása esetén. Szintén beigazolódott, hogy a testmozgás hozzájárul az alsó húgyúti rendszer és a prosztata megfelelő működésének fenntartásához.

Milyen étrend támogatja a prosztata megfelelő működését?

Az „egészséges” ételekről és életmódról már tudjuk, hogy hozzájárulnak az alsó húgyúti rendszer és a prosztata megfelelő működésének fenntartásához. Érdemes azonban részletesen is megvizsgálni, mely ételek hogyan befolyásolják a prosztata működését.

Az étrend-kiegészítő használata nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.