Így hozhat ki magából többet 45 felett

45 éves kor felett az ember szervezete már másként reagálhat a szellemi és a testi igénybevételre. A nagyobb fizikai terhelést jelentő feladatok nagyobb erőfeszítést igényelhetnek, míg ezzel párhuzamosan a test regenerációs idő iránti igénye növekedhet. Odafigyeléssel, új mozgásformák beiktatásával és a táplálkozási szokások újragondolásával azonban jelentősen csökkenthetők a kellemetlenségek, amit a szervezet kívül és belül egyaránt meghálál, beleértve a prosztatát.

Válasszon okosan sportot!
A rendszeres testmozgás az elhízás megelőzése és az egészség fenntartása szempontjából elengedhetetlen, de nem mindegy, milyen mozgásformát választunk.

Táplálkozzon egészségesen
Egyen minél több gyümölcsöt, zöldséget és halat. Óvatosan fűszerezze az ételeket és mérsékelten fogyasszon csípős fogásokat. Amennyire tudja, szabályozza a kávéfogyasztást, az italozást, és figyeljen oda, akár egy telefonos applikáció segítségével, a rendszeres és megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Kísérletezzen gyógynövényekkel, akár tea formájában is. Az egészséges étrend kialakítása mellett törekedjen a helyes életmódra is. Figyeljen oda a testsúlyára, kerülje a dohányzást.

Az egészséges életmód kialakítása mellett mindig emlékeztesse magát a rendszeres prosztata vizsgálatra.

Az étrend-kiegészítő használata nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.