Egészséges étkezéssel a prosztatáért

Az egészséges, változatos étrendet testünk hamar meghálálja, de arra csak kevesen gondolnak, hogy a prosztata is megköszöni a helyes táplálkozást. Sőt, ha az étkezés bizonyos tápanyagokban gazdag, akkor azok kimondottan jó hatást gyakorolhatnak a férfi test rejtett büszkeségére. Íme néhány tipp!

Gyümölcs, zöldség
Érdemes egy jó zöldségest találnia a környéken. A gyümölcsfogyasztás napi szinten ajánlott, ami kiváló snack-pótlék vagy uzsonna is lehet. A zöldségek közül a brokkoli, a spárga és a hagyma szintén hozzájárulhatnak a jobb altáji működéshez. A paradicsom és a paradicsomot tartalmazó ételek ugyancsak javasoltak, főzve vagy nyersen.

Halfogyasztás
A magyar nem egy kimondottan halas nép, az európai országok listáján általában a sor végén kullogunk, ha halfogyasztásról van szó. Ám szemben a trendekkel mégis érdemes heti rendszerességgel, hetente akár többször is lazacot, makrélát, heringet, vagy éppen szardíniát készíteni vacsorára. A felsorolt finomságok dúskálnak a D-vitaminban, az omega-3 és az omega-6 zsírsavakban.

Rendszeres folyadékpótlás
A rendszeres, napi 1,5-2 liter folyadék bevitele a prosztata megfelelő működése szempontjából is elengedhetetlen. A cukros, alkoholos italokat azonban kerülni kell, a különböző gyógynövényből készült teák, a víz viszont erősen ajánlottak.

Egészséges étrend, egészséges életmód
Az egészséges étrend kialakítása mellett törekedjünk a helyes életmódra is. Sportoljunk sokat, figyeljünk oda a testsúlyunkra, kerüljük a dohányzást, az italozást, az extrém mennyiségű sófogyasztást. A rendszeres testmozgás már a meglévő prosztata gondokat is enyhítheti.

Az étrend-kiegészítő használata nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.